Τα γουρουνάκια έφεραν καταγγελίες

Καταγγελίες φαίνεται πως έφεραν με το πέρασμα τους τις τελευταίες ημέρες τα συμπαθή γουρουνάκια που αλωνίζουν στο Βροντάδο και επισκέπτονται τις αυλές και τα χωράφια των κατοίκων. Βέβαια, οι ίδιοι βλέποντας την πρόκληση ζημιών, απέστειλαν καταγγελία ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα:

“Οι πιο κάτω υπογράφοντες καταγγέλλουμε ότι:
Εδώ και αρκετές ημέρες αλλά και στο παρελθόν στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου Βροντάδου κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα αγέλη χοίρων, μπαίνοντας σε αυλές, κήπους, χωράφια και προκαλώντας πολλές ζημιές.
Αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος γιατί κυκλοφορούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο νύχτα και ήδη ένα παιδί έχει πάθει κάταγμα στο πόδι προσπαθώντας να αποφύγει ένα χοίρο. Υποπτευόμαστε ότι προέρχονται από στάβλο που δεν είναι περιφραγμένος, που αποτελεί εστία μόλυνσης και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι απερίγραπτη, ενώ τα ζώα είναι χωρίς ενώτια.
Κάτοικοι της περιοχής έχουν μπει σε έξοδα περιφράσσοντας τις περιουσίες τους για μα τις προστατέψουν πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.
Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμενοι στις διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, παρακαλούμε άμεσα να περιοριστούν σε περιφραγμένο και αδειοδοτημένο χώρο, εφαρμόζοντας ως υπηρεσία όλα τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.
Παρακαλούμε να μας ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη και πιστεύουμε να συνεργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την περιουσία των οικογενειών μας, την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών αλλά και το περιβάλλον. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.